Det rigtige outfit til jobsamtalen

Du skal til jobsamtale. Måske er det er job, som du mest af alt er interesseret i på grund af det økonomiske aspekt. Måske er dette drømmejobbet. Det job, som du har drømt om under alle dine uddannelsesår, under din slidsomme praktik og under alle dine dårligt lønnede, ufaglærte job. Er det virkelig drømmejobbet, så må samtalen simpelthen ikke gå galt. Det handler om at imponere, og det handler om at efterlade et positivt indtryk, når du forlader rummet igen. Dette er der flere måder, som du kan gøre på.

Selvfølgelig betyder det utrolig meget, hvad du siger, og hvordan du agerer over for de mennesker, som sidder på den anden side af bordet. Det er vigtigt, at du udstråler selvtillid omkring dine faglige emner og omkring de kvaliteter, som du kan bidrage med på arbejdspladsen. Derudover skal du selvfølgelig fremstå som et sympatisk udadvendt og åbent menneske. Alle disse ting kommer i løbet af samtalen. Men der er én ting, som går forud, og som du kommer til at blive bedømt på allerede ved første øjekast. Og denne ting er selvfølgelig en af de absolut vigtigste – nemlig dit outfit.

Dit outfit siger meget om dig

Selvom man måske kan tænke, at et outfit ikke kan betyde så meget, så gør det faktisk en stor forskel, alt afhængigt af, hvordan de ydre rammer er. Fremstår du for eksempel usoigneret og sjusket, så vil dine samtalepartnere give dig minuspoint allerede fra starten. Så skal du kæmpe dig op i deres agtelse frem for at starte på god fod. Omvendt kan et flot og velvalgt outfit virkelig gøre, at man starter jobsamtalen godt ud. Ser man pæn og nydelig ud, så tænker omgivelserne nemlig automatisk typisk, at man også er det.

Et af de allerbedste tips til at se godt ud til en jobsamtale, er at tage et slips på. Dette gælder selvfølgelig primært for mænd, men det er et valg, som også kan træffes af kvinder. Dette er dog en smule mere ukonventionelt. Et slips såsom disse: https://www.slipsshop.dk/ , udstråler alvor, stil og ansvarlighed som intet andet. Det er ikke bare et stykke tøj, men derimod et symbol med stor historisk og social værdi. Ser man en mand med slips, så tænker man automatisk at han har status, er klog og ved, hvordan han skal klæde sig. På den måde kan man med slipset skabe en historie om sig selv, som helt sikkert vil have positiv effekt på jobsamtalen.

Andre tips til det rigtige outfit

Slipset skal så at sige være den galeonsfigur, som bærer dit outfit frem til jobsamtalen. Men der er andre ting, som du kan gøre, for at give et godt indtryk. For eksempel er det vigtigt at matche farverne på slips, jakke og bukser godt med hinanden – dette giver et mere fuldkomment og stilrent billede. Derudover er en god barbering og et nyklippet hår bestemt heller aldrig af vejen. Et diskret valg af et flot armbåndsur kan også sige meget om smag og økonomi. Ønsker du omvendt at udstråle friskhed og ungdommelighed, så kan du gå helt i den anden grøft og for eksempel vælge at supplere dit outfit med seler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *