Et skridt nærmere drømmejobbet: Skriv den perfekte jobansøgning

At skrive den perfekte jobansøgning er nemmere sagt end gjort. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er en umulig opgave. Skal dit drømmejob være inden for rækkevidde, skal du først og fremmest udforme en jobansøgning, som slår benene væk under enhver arbejdsgiver.

 

Vær kort og fokuseret

 

Der er ingen arbejdsgivere, der har tid og eller lyst til at læse en jobansøgning, der er længere end et par sider. Har du svært ved at fatte dig i korthed, skal du være ekstra opmærksom, når du skriver din jobansøgning.

 

Før du går i gang med at skrive din jobansøgning, bør du tænke over, hvad du vil skrive. Du skal selvfølgelig præsentere dig selv og dine kompetencer, men du bør holde dig til de oplysninger, der er mest relevante for arbejdsgiveren. Arbejdsgiveren er primært interesseret i at vide, hvad du kan bidrage med, og hvorfor du skiller dig ud fra de øvrige jobansøgere.

 

Tilpas den enkelte jobansøgning

 

Det er nemt at skrive én jobansøgning og sende den ud til en lang række arbejdsgivere, men det har ikke nødvendigvis den bedste effekt. Skal du gøre dig forhåbninger om at få dit drømmejob, skal du tilpasse den enkelte jobansøgning.

 

Før du foretager dig yderligere, skal du sætte dig grundigt ind i, hvilke virksomhed der er tale om – produkter, ydelser, mission, vision og andre relevante oplysninger. Er det tydeligt for arbejdsgiveren, at du har gjort dit forarbejde ordentligt, vil det sætte dig i en gunstig position.

 

Få læst korrektur

 

Sender du en jobansøgning, der er fyldt med stave- og grammatikfejl, kan du forvente, at jobansøgningen bliver kasseret med det samme. I første omgang bør du selv læse korrektur – og gerne flere gange. Du bør også få en anden person (ven, familiemedlem, kæreste) til at læse korrektur på din jobansøgning, så du kan aflevere en gennemskrevet og fejlfri jobansøgning.

 

Endvidere er det hensigtsmæssigt at inddele selve teksten i mindre afsnit, så det bliver mere overskueligt for læseren.

 

Bed din a-kasse om feedback

 

Før du sender din jobansøgning, bør du bede din a-kasse om feedback. Er du medlem af en professionel a-kasse, bør rådgivning og sparring være en af de medlemsfordele, du kan drage nytte af.

Du kan ikke få hjælp til at skrive selve jobansøgningen, men du kan få tips og tricks til optimering og finpudsning. Der er flere a-kasser, der tilbyder sparring pr. mail og telefon, så du ikke er tvunget til at møde op i en fysisk afdeling. Er du ikke allerede medlem af en a-kasse, så tag et kig på www.ftf-a.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *