Gode tips til at skabe luft i budgettet

Indlægget er betalt indhold

Der er rigtigt mange danskere, der lever med en stram økonomi, hvor lønnen bliver brugt op til rub og stup måned for måned. En lille besparelse i budgettet vil kunne gøre en verden til forskel. Vil du skabe luft i budgettet, kan du følge en række elementære tips.

1.      Reducér dit madbudget

Der skal naturligvis være mad på bordet hver dag, så du kan gå mæt i seng. Vil du skåne din pengepung og ikke mindst miljøet, bør du reducere dit madbudget. Du kan spare penge ved at bruge dine madrester – i stedet for at de ender i skraldespanden.

Du kan naturligvis også spare penge på dine madindkøb. Handler du ind i de billigste supermarkeder, og er du opmærksom på gode tilbud, kan du reducere dine udgifter markant. Har du sat et fast beløb af til mad hver måned, bør du holde dig til dét beløb.

2.      Skab luft i budgettet med et lån

At skrue ned på sine udgifter er ikke den eneste måde, hvorpå man kan skabe luft i budgettet. Du kan også skabe luft i budgettet med et lån, hvis du føler dig økonomisk presset i en periode. Det er effektivt at låne sig ud af økonomiske udfordringer, så det kan du også overveje at benytte dig af.

Mangler du penge til at betale din husleje eller andre udgifter, kan du finansiere dine udgifter med et lån. Det kan også være relevant at låne penge, hvis der opstår uforudsete udgifter.

Du kan vælge mellem mange lånetyper, hvis du har brug for et økonomisk pusterum. Det er særligt hensigtsmæssigt at optage et lån, hvor der er mulighed for at sætte sine afdrag på pause. Optager du et lån med en eller flere afdragsfrie måneder, kan du frit pause dine afdrag ved behov.

3.      Nedgradér din nuværende tv-pakke

Har du den største og dyreste tv-pakke, kan du overveje at nedgradere din nuværende tv-pakke. Der er mange penge at spare på tv-pakker, da der ofte er mulighed for at vælge en mindre og billigere pakkeløsning.

Tager du kontakt til din tv-udbyder, kan du forhøre dig omkring dine muligheder. Vil du spare ekstra mange penge, kan du melde din nuværende tv-pakke fra og holde dig til gratis tv-kanaler og streaming fremadrettet

4.      Sammenlign priser på forsikringer og spar penge

Det er sund fornuft at være forsikret i flere forskellige sammenhænge. Den gennemsnitlige dansker har en indboforsikring, bilforsikring, rejseforsikring og ulykkesforsikring, så det bør du også have. Føler du, at du betaler en formue for dine forsikringer, bør du sammenligne priser, da priserne kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Set med økonomiske briller giver det bedst mening at samle sine forsikringer hos ét forsikringsselskab. Du kan evt. indhente tilbud på flere forsikringer på én gang.

5.      Brug dit budget aktivt

Skal du skabe luft i budgettet, er det nødvendigt, at du bruger dit budget aktivt. Erfarer du, at dit budget ikke løber rundt, bør du lave om på budgettet. Har du ikke lagt et budget, bør det være det første punkt på dagsordenen. Du kan selvfølgelig få professionel hjælp til at lægge et budget – kontakt blot din bankrådgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *