Ny firmabil? Husk det lovpligtige CVR-klistermærke

Hvis du netop har fået leveret din nye firmabil, så skal både dit firmanavn og CVR-nummer være synligt på bilen. Det har været et krav fra SKAT siden januar 2013, at både firmanavn og CVR-nummer skal være tydeligt registreret på firmabilen. Hvis du har købt eller leaset en ny firmabil, så er det også noget af det første, du bør sørge for at få styr på.

 

Der skal naturligvis ikke være nogen tvivl om, at der også er krav i forhold til punkter som synlighed, læselighed og størrelsen på bogstaver. Disse er heldigvis ridset relativt specifikt op, så der ikke er meget at tage fejl af. Når du får lavet ét eller flere klistermærker til firmabilen, så er det selvfølgelig vigtigt, at de overholder de gældende regler.

 

Hvad er de gældende regler på området?

De generelle regler er relativt simple. De er som følgende:

 

  • Oplysningerne skal være synlige og letlæselige
  • Farven skal desuden også klart afvige fra firmabilens øvrige farve
  • Oplysningerne skal desuden være placeret på begge sider af bilen
  • De lovpligtige oplysninger må ikke stå på et skilt eller lignende, som kan tages af og sættes på
  • Oplysningerne må gerne laves i selvklæbende folie

 

Sørg for at gøre det hurtigst muligt

Med klistermærker CVR kan du være sikker på, at du ikke pludselig får en ubehagelig bøde fra SKAT. Det er – med garanti – ikke noget, du har lyst til at skulle begive dig ud i. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at få styr på det hurtigst muligt – og gerne lige så snart, du modtager bilen, da du højst sandsynligt skal køre den fra forhandleren.

 

Selvom det er én af de dér opgaver, du sjældent har lyst til at bruge din tid på, så er det vigtigt, at det bliver gjort. Det er sjældent noget, der tager mere end ganske få minutter at få styr på. Derfor er det heller ikke noget, du skal undlade at gøre. Samtidig skal det bestemt heller ikke være penge, der afholder dig, da sådanne klistermærker er uhørt billige.

 

Mange forsøger at springe over hvor gærdet er lavest. Hvis de gør det, så er det sjældent i længe, de får lov til at køre rundt. Derfor er der heller ikke nogen grund til at prøve. Brug i stedet et par minutter på at få styr på det, så du kan have disse klistermærker med, når du tager ud til forhandleren for at hente din firmabil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *